Недобросовісні бізнесмени Буковини за порушення правил продажу алкогольних та тютюнових виробів сплатять понад 619 тис. грн. штрафних санкцій

Дата: 20.03.2019 13:44
Кількість переглядів: 633

Фото без описуУпродовж січня – лютого 2019 року  суб’єкти господарювання нашого краю отримали 672 ліцензії, з них 384 – на право здійснення торгівлі у роздріб алкогольних напоїв та 288 – тютюнових виробів. За ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети Чернівецької області отримали 1,8 млн. грн. – повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

 Усього в області діє 4632 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами по 2154 суб’єктах господарської діяльності.

В рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, у  січні - лютому  2019 року  проведено 41 фактичну перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів.

Найбільш поширеними порушеннями на теренах нашого краю є роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін, без ліцензійна торгівля ними, зберігання та реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку та  порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку.

За  результатами проведених перевірок  застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму –  619,3 тис. гривень, з них фінансових санкцій за порушення вимог Закону України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» – 569,8 тис. грн.

Крім того, за продаж алкогольних напоїв особам, які не досягли 18-річного віку було анульовано 5 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

 

Книги обліку доходів фізособи-«єдинники» мають подавати для реєстрації до ДФС за основним місцем обліку

У Головному управлнні ДФС у Чернівецькій області розповідають про те, що юридична особа чи фізична особа – підприємець може обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим гл. 1 розд. XIV ПКУ, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному цією главою.

Відтак, фізичні особи – платники єдиного податку ведуть облік доходів. Форма книги обліку доходів / книга обліку доходів і витрат, затверджена наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №579.

У фіскальному відомстві звертають увагу, Книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платники єдиного податку подають для реєстрації до контролюючого органу за основним місцем обліку. Така реєстрація здійснюється у центрі обслуговування платників, які діють при державних податкових інспекціях та їх відділеннях.

Інформаційна картка цієї адмінпослуги, в якій наведена інформація про умови її отримання, вартість, строки надання послуги,  перелік необхідних документів, форми заяв тощо, розміщена на офіційному порталі територіальних органів ДФС в Чернівецькій області у розділі «Адміністративні послуги»: http://cv.sfs.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/.

Зайшовши у розділ користувач сайту зможе завантажити інформаційні картки адмінпослуг та форми заяв для їх отримання. В адміністративній картці наведена детальна інформація про суб’єкта надання адміністративної послуги (місце надання, режим роботи), нормативно-правові акти, якими регламентується надання послуги, умови її отримання та інша довідкова інформація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь