На засіданні колегії при начальнику Головного управління обговорили зміцнення кадрового потенціалу пенсійної служби

Дата: 29.11.2018 09:50
Кількість переглядів: 834

Виконання Стратегії розвитку і зміцнення кадрового потенціалу Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області обговорили під час засідання колегії при начальнику Головного управління.

Одним з основних напрямків реалізації Стратегії є запровадження динамічних процесів перерозподілу й централізації функціональних процесів в органах Пенсійного фонду України. Так, в Головному управлінні починаючи з 2016 року тричі переглянуті нормативи чисельності персоналу шляхом проведення багатофакторного статистичного аналізу даних. За результатами в березні 2017 та в лютому 2018 проведена повна централізація функціональних процесів. Як наслідок – на 23 % зменшилась чисельність працівників Головного управління, зросло функціональне навантаження, однак не знизилась якість виконання своїх службових обов’язків. Цьому сприяло проведення ряду ефективних заходів щодо підвищення рівня професійної компетентності державних службовців Головного управління.

– Для працівників пенсійної служби краю проводились навчання за професійними програмами, стажування, розроблені опорні конспекти лекцій на професійну тематику, які використовуються при проведенні семінарів. З метою перевірки знань та навичок, необхідних для виконання службових завдань, системно проводяться тестування державних службовців Головного управління на перевірку законодавства у сфері запобігання корупції. Проводиться оцінювання рівня професійної компетентності та ефективності роботи працівників пенсійної служби. Важливим напрямом реалізації Стратегії з розвитку персоналу є професійна підтримка – наставництво новопризначених спеціалістів, з метою їх адаптації в трудовому колективі. Також для кар’єрного зростання та просування по службі найбільш кваліфікованих фахівців в Головному управлінні створений управлінський резерв. Крім того, акцент в роботі з персоналом робиться не тільки на підвищенні рівня кваліфікації спеціаліста, але й створенні сприятливого організаційного та психологічного клімату. Фахівці-психологи проводять тренінги, психодіагностичні дослідження, анкетування, консультації та діагностику при прийомі на роботу нового працівника, – зазначила в доповіді начальник управління персоналу Світлана Кружкіна.

Колегія визнала роботу, проведену в Головному управлінні щодо зміцнення кадрового потенціалу, такою, що спрямована на реалізацію державної політики в сфері державної служби. Визначила подальші шляхи роботи з працівниками пенсійної служби краю. Зокрема, проведення комплексних заходів (діагностика, навчання, рекомендації тощо) з персоналом з питань застосування практичних навичок поведінки в конфліктних ситуаціях, а для вдосконалення системи добору кадрів – організувати роботу щодо зарахування для проходження практики випускників та студентів вищих навчальних закладів.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь