Представники пенсійної та фіскальної служб Буковини узгодили шляхи взаємодії, спрямованої на погашення підприємцями області боргу зі сплати ЄСВ

Дата: 14.12.2018 10:26
Кількість переглядів: 857

Фото без описуПредставники Головного управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області та Державної фіскальної служби провели робочу нараду, на якій обговорили шляхи вирішення проблемного питання заборгованості зі сплати фізичними особами-підприємцями краю єдиного внеску. Нагальність цієї зустрічі пов’язана зі зростанням такого боргу, за даними фіскальної служби, у 6 разів.

Пенсійники зазначили, що в результаті аналізу інформації, наданої Державною фіскальною служби України, встановлено чимало випадків, коли до числа боржників зараховані особи, яким відповідно до законодавства не повинні нараховуватися фінансові зобов’язання зі сплати єдиного внеску. Це, зокрема, підприємці-пенсіонери, інваліди, а також померлі громадяни. Також виявлено подвоєні нарахування зобов’язань у тих випадках, де вони не мають застосовуватися, наявність в особових рахунках одночасно переплати і недоїмки тощо. Така ситуація потребує відповідних дій з боку фіскальної служби, оскільки викликає справедливе обурення тих краян, які отримали листи про наявність заборгованості з єдиного внеску, не маючи таких зобов’язань за законом.

Водночас учасники зустрічі наголосили на необхідності якомога швидшого погашення фізичними особами-підприємцями, зареєстрованими в Єдиному державному реєстрі, заборгованості зі сплати платежів, оскільки її наявність позбавляє працівників соціальних виплат сьогодні та гідного пенсійного забезпечення в майбутньому. Окрім того, від повноти мобілізації коштів залежить стабільна та у повному обсязі виплата пенсій нинішнім пенсіонерам, за спокій і добробут яких повинен відчувати відповідальність кожен із нас, – зауважила Ольга Кривуля, перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Представники пенсійної та фіскальної служб області обговорили механізми посилення впливу на підприємців-боржників та узгодили план подальших спільних дій, спрямованих на виконання додаткового завдання з наповнення бюджету.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь