Головне управління ДФС у Чернівецькій області

Дата: 01.04.2019 10:01
Кількість переглядів: 747

 

Чернівецькі митники вилучили предмети нумізматики та старовинну прикрасу

Сьогодні вночі у пункті пропуску «Порубне»  митного поста «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці ДФС припинили спробу незаконного вивезення з України предметів старовини.

Факт адміністративного правопорушення встановлено під час здійснення митних формальностей щодо мікроавтобуса, що перевозив «передачі» зі Львова до Португалії.

За протоколом про порушення митних правил, складеним за ч.1 ст.483 Митного кодексу України вилучено три комплекти кліше для карбування монет періоду правління польського короля Штефана Баторія, три старовинні монети – срібні динарії імператорського Риму «Тит», «Комод» та «Фаустіна» та золота підвіска у вигляді відеречка, що ймовірно датується скіфським періодом. Дані предмети правопорушення знаходилися на дні картонної коробки, заповненої медичними шприцами.

 

Чернівецька митниця ДФС: з 24 травня до власників транспортних засобів з єврономерами будуть застосовуватися санкції

До вступу норм щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення митних правил залишилось 58 днів.

З 24 травня 2019 року вступають у дію нові санкції щодо відповідальності за порушення строків та вимог митних режимів. Зокрема, при перевищенні строків перебування транспортних засобів особистого користування у митному режимі транзиту або тимчасового ввезення більше ніж на 30 діб власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду. Наразі це передбачено чинним законодавством.

У власників автомобілів на іноземній реєстрації є можливість при оформленні транспортних засобів скористатися умовами перехідного періоду, встановленого Законом України №2612-VIII.

Так, до 23 травня 2019 року (включно)  митне оформлення транспортного засобу, щодо якого порушені строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати належних митних платежів та добровільної сплати до державного бюджету коштів у сумі, що дорівнює розміру п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 гривень). За таких умов особи звільняються від адміністративної відповідальності, передбаченої статтями 470, 481 та 485 Митного кодексу України, за порушення митних правил.

Загалом за період з 23.02.2019 по 25.03.2019 (включно) всього оформлено 207 транспортних засобів особистого користування; сплачено  20,19 млн. грн. митних платежів.

Із загальної кількості розмитнених авто 42 – легкові транспортні засоби, що були ввезені в період з 01.01.2015 до 25.11.2018 і перебувають в Україні у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту; сплачено понад 3,76 млн. грн. митних платежів.

29 легковиків перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили по 8500 за кожне авто. Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією.

 

Здійснити митне оформлення автомобілів для вільного обігу, а також отримати консультації із вказаних питань в Чернівецькій митниці ДФС громадяни можуть за адресою: м. Чернівці, вул. Руська, 248 М. Телефон «гарячої» лінії - (0372) 52-55-82.

 

Інформує Чернівецька митниця ДФС

У яких обсягах та за яких умов громадяни можуть ввозити на митну територію України або вивозити з митної території України алкогольні напої та тютюнові вироби?

Ввезення на митну територію України громадянами алкогольних напоїв та тютюнових виробів визначається ст. 376 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495 - VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ), відповідно до якої:

1. Ввезення на митну територію України алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянами, які не досягли 18-річного віку, не допускається.

2. Громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу:

1) 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів;

2) 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більш як 22 %) алкогольних напоїв.

Умови вивезення (пересилання) громадянами товарів за межі митної території України визначаються ст. 371 МКУ.

Водночас, відповідно до ч. 4 ст. 373 МКУ не допускається вивезення за межі митної території України алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянами, які не досягли 18-річного віку. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь