Ми проти зарплат «у конверті», ми – за легальну зайнятість

Дата: 09.04.2019 09:37
Кількість переглядів: 707

Фото без описуФлешмоб-акцію під таким гаслом зорганізували у центральній частині столиці Буковини працівники Головного управління Пенсійного Фонду України в Чернівецькій області. До заходу, який мав на меті привернути увагу чернівчан до актуального питання трудових відносин, долучилися численні активісти, більшу частину яких становили молоді люди.

Демонструючи виразні гасла на підтримку легалізації зайнятості та проти зарплат «у конвертах», учасники акції закликали городян та гостей міста не погоджуватись на нелегальні умови праці, щоб добровільно не позбавляти себе належного соціального захисту та справедливого пенсійного забезпечення.

– Оманливе уявлення добрих заробітків, частина яких виплачується нелегально, позбавляє людину належних соціальних виплат, несплата або мінімізація відрахувань із зарплати призводить до втрати страхового стажу та, відповідно, права на пенсію. Тільки офіційне оформлення трудових відносин, гідна оплата праці й належна сплата страхових внесків здатні забезпечити добре матеріальне забезпечення як під час трудової діяльності, так і після виходу на заслужений відпочинок, – наголошували представники пенсійної служби.

До заходу долучилась велика кількість громадян, котрі з цікавістю дослухалися до роз’яснень та закликів учасників акції, підтримували легалізацію зайнятості та висловлювали наміри поширювати усвідомлення важливості порушеної проблеми у колі ближчого оточення, співробітників та знайомих.

Під час проведення флешмобу городянам роздали інформаційні буклети щодо залежності страхового стажу від сплати єдиного соціального внеску.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь