Представник Пенсійного фонду надав консультації мешканцям віддаленого гірського регіону

Дата: 19.04.2019 15:22
Кількість переглядів: 791

Фото без описуГоловний спеціаліст Путильського відділу обслуговування громадян Ігор Микитчук провів виїзний прийом для мешканців Селятинської об’єднаної територіальної громади, до складу якої входить десять сіл.

Представник Фонду акцентував увагу відвідувачів на залежності майбутньої пенсії від розміру офіційної заробітної плати і тривалості страхового стажу, наголосив на важливості легальної зайнятості та розповів про негативні наслідки  неофіційного працевлаштування для соціального та майбутнього пенсійного забезпечення працюючих. Ігор Микитчук також повідомив про зростання мінімального страхового стажу, необхідного для призначення пенсій. Зауважив, що з 1 січня 2019 року оформити пенсію за віком після досягнення 60-ліття можуть тільки ті громадяни, які мають не менше 26 років страхового стажу, а надалі вимога за цим критерієм збільшуватиметься щороку на рік і в 2028 році становитиме 35 років. Для поповнення нестачі страхового стажу посадовець порадив скористатися можливістю добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Ігор Микитчук також зауважив на доцільності завчасного подання особами  передпенсійного віку документів, необхідних для призначення пенсії, для здійснення їх правової експертизи та формування макету пенсійної справи. Нагадав про зручну можливість отримання детальної інформації з пенсійних питань за телефоном гарячої лінії, у режимі відеозв’язку та на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, на якому запропонував зареєструватися.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь