УРЯД ЗАПУСТИВ ПРОГРАМУ «ДОСТУПНІ КРЕДИТИ 5-7-9%» ДЛЯ БІЗНЕСУ

Дата: 17.02.2020 15:09
Кількість переглядів: 690

УФото без описуряд дав старт Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%», що передбачена для створення і розширення власного мікро- та малого бізнесу під рекордно низький відсоток – 5, 7 або 9% на суму до 1,5 млн грн строком до 5 років.

У 2020 році Уряд вже виділив на Програму 2 млрд грн. За рік це дозволить видати понад 50 тисяч доступних кредитів, створити до 90 тисяч нових робочих місць і залучити близько 2 млрд грн внутрішніх інвестицій у сферу малого бізнесу.

В рамках програм державної підтримки для підприємців-початківців буде можливість пройти безкоштовне навчання, щоб підвищити свої бізнес-компетенції та покращити перспективу створення успішного бізнес-проєкту.

Довідково

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» ініційована Президентом України та Кабінетом Міністрів України з метою широкої державної підтримки інвестиційних проєктів для українських мікро- та малих підприємств.

Діятимуть три можливі ставки кредитування – 5%, 7% або 9%, які залежатимуть від розміру бізнесу (до 25 млн грн річної виручки або від 25 до 50 млн грн) та строку його діяльності (до 12 місяців, понад 12 місяців). Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

Фактичне кредитування здійснюватиметься банками – партнерами Програми.

За умовами Програми можна отримати до 1,5 млн грн кредиту строком до 5 років, кредитне фінансування має бути спрямоване підприємцями-учасниками виключно на купівлю або модернізацію основних засобів, а також на ремонт або реконструкцію виробничих приміщень.

Уряд очікує, що Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» сприятиме розширенню діяльності мікро- та малого бізнесу, їхньому виходу з «тіньового» сектору економіки, створенню нових робочих місць, імпортозаміщенню та поверненню трудових мігрантів. Впровадження Програми, за дорученням Уряду, здійснюватиме Фонд розвитку підприємництва при Міністерстві фінансів України. Докладніше про Державну програму можна дізнатися на сторінці                   https://5-7-9.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь