ДПС Буковини: детінізація ринку праці у січні

Дата: 28.02.2020 15:04
Кількість переглядів: 628

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують про те, що у січні 2020 року фахівці відомства провели 19 перевірок суб’єктів господарювання,  які мали ризики щодо виплати «тіньової» заробітної плати та інших доходів фізичним особам. За результатами таких заходів у 7 випадках встановлено порушення та виявлено 18 неоформлених найманих осіб.

До прикладу: у Глибоцькому районі при фактичній перевірці АЗС було виявлено, що приватний підприємець використовує 4 найманих осіб, які були допущені до роботи без належного оформлення.

Водночас на виконання доручення Прем’єр – міністра України від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 впродовж останнього тижня січня 2020 року в області проводились заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості населення у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування.

Роз’яснювальна робота щодо необхідності укладання трудових договорів з найманими працівниками та їх офіційного працевлаштування, проводилась на різних бізнесових об’єктах. Наймасштабніший серед представників бізнесу, які здійснюють діяльність на МТК «Калинівський ринок». Такі превентивні заходи податківців спільно з працівниками управління Держпраці та управління Пенсійного фонду у Чернівецькій області охопили 3700 суб'єктів господарювання.

Як результат, у січні цього року легалізовано працю 2176 громадян, які не були оформлені працедавцями згідно вимог чинного законодавства. При цьому додаткові надходження з єдиного соціального внеску склали 2,2 млн. грн.

Також в черговий раз у податковій службі нагадують, відповідно до чинного законодавства трудові відносини роботодавця та працівника розпочинаються з укладання трудового договору, який оформляється власником або уповноваженим ним органом чи особою та повідомленням органу ДПС про прийняття працівника на роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь