Дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки у церквах

Дата: 01.04.2020 09:52
Кількість переглядів: 544

Фото без описуДотримання вимог пожежної та техногенної безпеки у церквах, надто  під час Великодніх свят, знаходиться під постійним контролем державного пожежного нагляду Путильського району. Особлива увага приділяється дотриманню правил пожежної безпеки під час проведення богослужінь.

Основні причини пожеж в церковних закладах пов’язані з порушенням правил пожежної безпеки. Передусім – правил експлуатації електромереж. Наприклад, монтаж та експлуатація тимчасових електромереж досить поширені недоліки на релігійних об’єктах. Багато церков і молитовних будинків не забезпечені достатньою кількістю первинних засобів пожежогасіння, насамперед, вогнегасниками, або ж наявні там уже технічно застаріли чи іноземного виробництва, що, до того ж, не пройшли сертифікацію в Україні. Надалі залишається відкритою проблема забезпечення таких об`єктів автоматичними системами оповіщення про пожежу та їх обслуговування, що дозволяє вчасно виявити стихію, а відтак і ліквідувати з найменшими втратами для релігійної громади. На жаль, у переважній більшості усунення недоліків священики ставлять на останній план, однак мало хто з них розуміє: такі зволікання можуть призвести до не передбачуваних наслідків, адже дані споруди відносяться до категорії об’єктів із масовим перебуванням людей. Таким чином може статися непоправне. А храми горять і через просту безпечність парафіян. Коли прийдеш до церкви, то часто можна бачити як щойно погашені свічки, іноді ще з тліючим гнітом, складають до картонного ящика, що може призвести до виникнення пожежі.   

Шановні буковинці, щиро вітаємо Вас з наступаючим  святом світлого Христового Воскресіння і  закликаємо Вас дотримуватися  елементарних  правил пожежної безпеки і лихо обов’язково обмине Ваші домівки  і свята не затьмаряться бідою та матеріальними втратами.

 

Путильський РС Управління ДСНС

України  у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь