В умовах підвищеної температури повітря роботодавці мають подбати про належні умови праці на підприємствах

Дата: 30.07.2020 08:22
Кількість переглядів: 1066

Фото без описуУправління Держпраці у Чернівецькій області інформує суб’єктів господарювання щодо необхідності  належної організації режиму роботи на підприємствах, зокрема, житлово-комунального господарства у період підвищеної температури повітря.

Відповідальним особам таких підприємств потрібно посилити контроль при виконанні газонебезпечних робіт та робіт у замкнутих просторах (люках, лазах, відстійниках тощо).

Особливу увагу слід звернути на забезпечення робітників засобами індивідуального захисту; стан каналізаційних та очисних споруд, забезпечення проведення робіт в колодязях під особистим контролем керівників та спеціалістів з охорони праці підприємств.

Персонал, котрий виконує роботи у замкненому просторі, має бути забезпечений у повному обсязі контрольно-вимірювальними приладами, сигналізаторами шкідливих та небезпечних факторів навколишнього середовища -  лампами ЛБВК, газоаналізаторами, протигазами, тощо.

В умовах дії високих температур роботодавці, зокрема, зобов’язані:

обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки, зокрема, роботи на висоті, в колодязях, траншеях, замкнутих просторах;

відкоригувати розпорядок робочого дня, тривалість робочих змін та обідньої перерви, збільшивши кількість технологічних перерв;

забезпечити персонал питною водою;

провести позапланові інструктажі щодо дотримання вимог безпечного ведення робіт та надання долікарської допомоги у разі необхідності;

доукомплектувати медичні аптечки на робочих місцях;

проводити медичні огляди на початку робочої зміни працівників, які виконують роботи, що належать до робіт з підвищеною небезпекою, або експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки тощо.

Слід зазначити, що роботи на відкритому просторі при температурі зовнішнього повітря понад +37ºС є небезпечними (екстремальними).

Рекомендується допускати до виконання таких робіт осіб не молодших 25 і не старших 40 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь