З 1 вересня Держпраці заплановано інспекційну компанію щодо неоформлених працівників та зарплат «в конвертах»

Дата: 28.08.2020 08:04
Кількість переглядів: 1533

Управління Держпраці у Чернівецькій області наголошує, що після масштабної роз'яснювальної роботи  з 01.09.2020 року будуть проводитись інспектування роботодавців щодо виявлення неоформлених працівників.

Якщо інспектор праці виявить факти працевлаштування незадекларованих працівників, роботодавця буде притягнуто до відповідальності, у тому числі фінансової.  Зокрема, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час; виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків — штраф 10 МЗП за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. До юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої — третьої груп, застосовуватиметься попередження.

За повторне вчинення порушення протягом двох років з дня виявлення порушення - у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.

За недопущення інспектора до проведення контрольного заходу з питань виявлення неоформлених трудових відносин на роботодавця накладатиметься штраф у 16 МЗП.

 

Головний державний інспектор 

відділу з питань додержання законодавства про працю,

зайнятість та інших нормативно-правових актів

          Управління Держпраці у Чернівецькій області                                         

Параска  Митрофан

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь