Служба порятунку наголошує на дотриманні правил безпеки у навчальних закладах

Дата: 02.09.2020 10:07
Кількість переглядів: 1461

Фото без опису1-го вересня розпочинається навчальний рік. Задля безпечного перебування дітей та педагогів у навчальних закладах необхідно дотримуватись протипожежних вимог.

Зокрема, перед початком навчального року необхідно перевірити справність електричної мережі у школі. Якщо вона має пошкодження – їх слід усунути. Якщо ж електромережа справна, у подальшому необхідно слідкувати за тим, щоб не перевантажувати її, вмикаючи одночасно велику кількість електричних пристроїв, адже такі дії можуть призвести до короткого замкнення та виникнення пожежі. До слова, дерев’яні конструкції у навчальних закладах мають бути оброблені вогнезахисним розчином – це запобіжний захід швидкому поширенню полум’я у разі пожежі.

Педагогічний колектив навчального закладу має пройти обов’язковий протипожежний інструктаж, щоб знати правила безпеки, свої дії на випадок пожежі, обов’язки під час проведення евакуації тощо. Також на початку навчального року подібні варто провести з дітьми, наголосивши їм на основних правилах пожежної безпеки.

На кожному поверсі навчального закладу повинен бути розміщений план евакуації, затверджений керівником. Персонал та учні мають бути ознайомлені з ним та чітко дотримуватись у випадку, якщо потрібно покинути приміщення. При цьому, шляхи евакуації у навчальних закладах мають утримуватися вільними. Важливо не захаращувати їх сторонніми предметами, не зачиняти дверей на ключ, щоб кожен зміг без перешкод покинути приміщення та вийти у безпечне місце у разі надзвичайної події.

Будівлі навчальних закладів повинні бути оснащені системами пожежної сигналізації. Вогнегасники у закладах освіти мають бути розташовані у легкодоступних місцях. Крім того, у кожному кабінеті хімії, фізики, інформатики, біології, лабораторіях та  радіотехнічних приміщеннях мають бути окремі вогнегасники. Варто слідкувати за своєчасною їх перезарядкою.

У відповідності до вимог в навчальних закладах також мають бути пожежні щити. На них повинні розміщуватися ті первинні засоби гасіння пожежі, які можуть застосовуватися в даному приміщенні.

Пам’ятайте: у разі виникнення пожежі у навчальному закладі слід негайно телефонували на спецлінію «101».

 

 

Путильський РС УДСНС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь