Сумні наслідки горіння сухої трави

Дата: 23.09.2020 08:43
Кількість переглядів: 1387

 

З настанням осені   активізуються  господарчі роботи на присадибних ділянках та подвір’ях приватних будинків або дач: на городах прибирають залишки  сухої рослинності, на подвір’ях та присадибних  ділянках  збирається та спалюється опале листя та сміття.   Але Путильчани  досить часто забувають, що залишене без нагляду багаття, при наявності вітру та легкозаймистих матеріалів в лічені хвилини може стати господарем у вашій оселі, стати не контрольованим, завдати значних матеріальних збитків і навіть забрати чиєсь життя.  

        Дим, який  виділяється внаслідок горіння та тління, негативно впливає на екологічний стан навколишнього середовища, а, потрапляючи до населених пунктів, завдає чималої шкоди здоров’ю громадян.

         Кримінальним Кодексом України передбачено кримінальну відповідальність за знищення майна внаслідок пожеж, зокрема:

         - частиною 2 ст.194 передбачено кримінальну відповідальність за умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу;

         - статтею 196 передбачено кримінальну відповідальність за необережне знищення або пошкодження майна, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження або загибель людей;

         - статтею 245 передбачено кримінальну відповідальність за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць або інших таких насаджень вогнем чи іншим                           загально небезпечним способом;

         - статтею 252 передбачено кримінальну відповідальність за умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду;

         - статтею 270 передбачено кримінальну відповідальність за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки;

- частиною 2 ст. 352 передбачено кримінальну відповідальність  за умисне знищення або пошкодження майна службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок.

   

        Враховуючи вище вказане Путильський РС УДСНС У Чернівецькій області вкотре звертається до Путильчан та жителів району, щоб попередити та застерегти, пам’ятайте:

  • що розводити вогнище дозволяється лише у безвітряну погоду, під постійним наглядом і на відстані не менше 15 м від будівель та споруд.
  • перебуваючи у лісопаркових зонах, треба вибрати безпечне місце для розведення вогнища та обкопати його.
  • не слід кидати непогашені недопалки чи сірники.
  • збираючись додому, не забудьте ретельно залити вогонь водою або засипати піском чи землею.
  • також пам’ятайте, що зловживання алкоголем значно притупляє відчуття  небезпеки.

В черговий раз   нагадуємо  жителям району про заборону спалювання сухої трави під час прибирання своїх присадибних ділянок та проведення осінньо – польових робіт. Дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки і це допоможе Вам зберегти майно та нажиті протягом життя цінності.

 

Путильський РС УДСНС

України у Чернівецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь