На Буковині 71 учасник АТО/ООС знайшов роботу завдяки службі зайнятості

Дата: 12.10.2020 15:55
Кількість переглядів: 989

Фото без описуЗ початку року послугами Чернівецької обласної служби зайнятості скористався 431 демобілізований учасник  АТО/ООС. Фахівці служби зайнятості знайшли роботу для 71 особи цієї категорії. Двоє осіб на початку року отримали одноразову виплату допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Один учасник АТО/ООС працевлаштований шляхом виплати компенсації роботодавцю у розмірі єдиного соціального внеску.

  • Колишні військовослужбовці працевлаштовані електромонтажниками-схемниками, дорожніми робітниками, трактористами, монтажниками інформаційно-комунікаційного обладнання, верстатниками деревообробних верстатів. Учасники АТО/ООС, які вирішили реалізувати себе в бізнесі, перебували на обліку у Вижницькій районній філії та Чернівецькій міській філії, обрали для себе сферу діяльності -  ремонт і технічне обслуговування транспортних засобів, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Професійне навчання проходили 5 колишніх військових, четверо підвищували свою кваліфікацію на курсах цільового призначення та проходили стажування за навчальною програмою «Основи підприємницької діяльності», один -  перепідготовку за професією «Перукар-модельєр» в Одеському центрі професійно-технічної освіти.

Продовжує перебувати на обліку 212 демобілізованих військовослужбовців із статусом безробітного, отримують допомогу по безробіттю 193 особи. Середній розмір допомоги -  6869 грн. Найбільша кількість безробітних військових перебуває на обліку у Чернівецькій міській філії (83 особи), у Глибоцькій та Сторожинецькій районних філіях по 19 осіб, у Хотинській філії 17 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь