Інспектори Держпраці продовжують виявляти випадки не задекларованої зайнятості

Дата: 27.10.2020 11:43
Кількість переглядів: 755

Фото без описуУправління Держпраці у Чернівецькій області інформує:

з початку інспекційної кампанії головні державні інспектори праці Управління Держпраці у Чернівецькій області виявили (за серпень - вересень 2020 року) 76 неналежно оформлених працівників.

Найбільшу кількість працівників без неналежного оформлення трудових відносин фахівці Держпраці виявили на підприємствах деревообробної галузі, у закладах громадського харчування, торгівлі, сільському господарстві.

Факти неоформлених трудових відносин та неналежно оформлених трудових відносин є грубим порушенням чинного трудового законодавства , а саме статті 24 Кодексу Законів про працю України - «Укладення трудового договору».

Довідково:  фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків тягне за собою штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

До юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої - третьої груп, застосовується попередження.

Передбачена додаткова відповідальність у разі вчинення порушення  повторно протягом двох років з дня виявлення порушення – у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь