Понад 150 буковинців зареєструвалися у службі зайнятості через портал державних послуг «Дія»

Дата: 16.11.2020 14:23
Кількість переглядів: 580

Фото без описуЗ початку дії карантинних обмежень, понад 150 мешканців Чернівецької області,  які виявили бажання стати на облік у центрах зайнятості області, скористалися новою електронною послугою з реєстрації та оформлення виплат допомоги по безробіттю на онлайн-порталі державних послуг «Дія».

  • Для підтримки людей під час карантину запроваджено законодавчі зміни для призначення зареєстрованим безробітним допомоги з першого дня набуття статусу, навіть тим, хто був звільнений у період карантину за власним бажанням (звільненим до карантину за власним бажанням допомога виплачується з 91 дня набуття статусу). Також спрощено процедуру реєстрації у службі зайнятості. Сьогодні подати документи до центру зайнятості можна особисто або через портал «Дія» із використанням кваліфікованого електронного підпису, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

На час карантину підвищено мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 650 грн до 1000 грн. Таку допомогу безробітні зможуть отримати  ще впродовж місяця після завершення карантину.

Станом на  16 листопада 2020 року отримували допомогу по безробіттю 6649 безробітних, що в 1,6 разів більше, ніж станом на цю дату 2019 року. Середній розмір допомоги по безробіттю в Чернівецькій області у жовтні 2020 року становив 3045 грн, в той час як у жовтні 2019 року - 3089 грн, зменшення відбулося на 1,4%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь