Завдяки автоматичному обміну даними між реєстрами Міграційної та Податкової служб надається послуга ID-14

Дата: 23.03.2021 13:41
Кількість переглядів: 631

Фото без описуЗ метою створення сприятливих умов для реалізації прав особи Державна міграційна служба України спільно з Державною податковою службою України реалізували експериментальний проект ID-14. Він полягає в тому, що особи віком від 14 до 18 років під час оформлення першого паспорта громадянина України у формі картки мають можливість одночасно зареєструватися в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

Реалізація проекту стала можливою завдяки впровадженню спеціального програмного забезпечення з автоматичного обміну інформацією між Єдиним державним демографічним реєстром (ЄДДР) та Державним реєстром фізичних осіб - платників податків (ДРФО).

Відтак, дітям перед оформленням ID-картки вперше вже не потрібно звертатися до Державної податкової служби, щоб отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП). Натомість - під час подачі документів слід повідомити працівнику ДМС (ЦНАП або центру обслуговування громадян "Паспортний сервіс") про своє бажання отримати податковий номер одночасно з оформленням ID-картки. Після цього ДПС присвоює особі податковий номер та відправляє його до ДМС для внесення до паспорта громадянина України у формі ID-картки. В результаті – дитина отримує перший паспортний документ з уже внесеним на нього податковим номером.

На сьогодні територіальними підрозділами Міграційної служби оформлено та видано понад 60 тисяч паспортів громадянина України з одночасною реєстрацією в ДРФО. Послуга у підрозділах ДМС та у центрах надання адміністративних послуг надається безкоштовно.

Прес-служба

ДМС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь