Завдяки автоматичному обміну даними між реєстрами Міграційної та Податкової служб надається послуга ID-14

Дата: 23.03.2021 13:41
Кількість переглядів: 613

З метою створення сприятливих умов для реалізації прав особи Державна міграційна служба України спільно з Державною податковою службою України реалізували експериментальний проект ID-14. Він полягає в тому, що особи віком від 14 до 18 років під час оформлення першого паспорта громадянина України у формі картки мають можливість одночасно зареєструватися в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

Реалізація проекту стала можливою завдяки впровадженню спеціального програмного забезпечення з автоматичного обміну інформацією між Єдиним державним демографічним реєстром (ЄДДР) та Державним реєстром фізичних осіб - платників податків (ДРФО).

Відтак, дітям перед оформленням ID-картки вперше вже не потрібно звертатися до Державної податкової служби, щоб отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП). Натомість - під час подачі документів слід повідомити працівнику ДМС (ЦНАП або центру обслуговування громадян "Паспортний сервіс") про своє бажання отримати податковий номер одночасно з оформленням ID-картки. Після цього ДПС присвоює особі податковий номер та відправляє його до ДМС для внесення до паспорта громадянина України у формі ID-картки. В результаті – дитина отримує перший паспортний документ з уже внесеним на нього податковим номером.

На сьогодні територіальними підрозділами Міграційної служби оформлено та видано понад 60 тисяч паспортів громадянина України з одночасною реєстрацією в ДРФО. Послуга у підрозділах ДМС та у центрах надання адміністративних послуг надається безкоштовно.

Прес-служба

ДМС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь