Громадяни, які набувають право власності на житло уперше, звільняються від сплати збору на пенсійне страхування

Дата: 16.04.2021 09:41
Кількість переглядів: 869

23 вересня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №866 «Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій», якою врегульовано питання  щодо підстав для  звільнення від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Зокрема, визначено перелік документів, які необхідно надати нотаріусу для звільнення від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування:

1. Заява фізичної особи про те, що вона не має та не набувала права власності на житло (в тому числі не приватизовувала, не успадковувала, не отримувала у дар, не купувала, зокрема, як частку в спільному майні подружжя).

2. Відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (з урахуванням відомостей з невід’ємної архівної складової частини цього Реєстру про набуття, зміну і припинення речових прав на нерухоме майно, про внесені зміни до відповідних записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно) про відсутність зареєстрованих за такою особою прав власності на житло.

3. Довідка з усіх місць проживання (після 1992 року) про невикористання житлових чеків для приватизації або використання їх для приватизації частки майна державних підприємств і земельного фонду.

Нотаріальне  посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна здійснюється без документального підтвердження сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування  з операцій купівлі-продажу нерухомого майна за наявності інформації та документів, які підтверджують звільнення від сплати збору, передбачених Постановою.

З текстом Постанови можна ознайомитись за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-poryadku-splati-zboru-na-obovyazkove-derzhavne-pensijne-strahuvannya-z-okremih-vidiv-gospodarskih-operacij-866230920

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь