У зв’язку з травневими святами змінено режим роботи УДМС у Чернівецькій області

Дата: 30.04.2021 14:31
Кількість переглядів: 1796

Фото без описуЗвертаємо увагу буковинців, а також іноземців та осіб без громадянства, що у травні зазнає змін режим роботи УДМС у Чернівецькій області.

Так, у зв’язку з відзначенням Великодня та Дня праці обласний апарат та районні структурні підрозділи УДМС у Чернівецькій області не працюватимуть 1, 2, 3 та 4 травня. Передсвятковий робочий день 30 квітня в Управлінні (м. Чернівці, вул. Шептицького, 25) та в Чернівецькому МВ УДМС у Чернівецькій області . Чернівці, вул. Руська, 248-М) триватиме з 09.00 до 15.45, в районних структурних підрозділах – з 09.00 до 17.00.

У зв’язку з відзначенням Дня Перемоги працівники обласного апарату та Чернівецького МВ УДМС у Чернівецькій області не працюватимуть 8, 9 та 10 травня, працівники районних структурних підрозділів не працюватимуть 9, 10 та 11 травня. Передсвятковий робочий день 8 травня в районних структурних підрозділах триватиме з 09.00 до 15.45.Управління ДМС у

Чернівецькій області

ІD-картка та податковий номер: що важливо знати

 

Однією з суттєвих переваг ID-картки є внесений у паспорт РНОКПП (податковий номер або ІПН). Цифрове значення такого номера внесено на зворотний бік паспорта-картки, а також доступне для зчитування з вмонтованого у картку електронного чипа.

Радимо звернути увагу, що:

- податковий номер, внесений на ID-картку, має однакову юридичну силу із паперовою довідкою про присвоєння ІПН;

- якщо податковий номер не був присвоєний дитині до 14 років, це можливо зробити одночасно з оформленням першого паспорта в рамках комплексної послуги «ID_14»;

- ІПН присвоюється лише один раз і не змінюється впродовж життя, у тому числі в  разі зміни прізвища, імені, по батькові або інших персональних даних

- податковий номер завжди буде “під рукою”, якщо ви маєте хоча б один біометричний паспорт (ID або закордонний) ця інформація автоматично “підтягується” і відображається у мобільному додатку «Дія» на вашому смартфоні.

Нагадуємо, що під час карантину оформити ID-картку, закордонний паспорт або вклеїти фото за віком можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби чи ЦНАП, незалежно від зареєстрованого місця проживання.

Прес-служба ДМС України

У яких випадках можлива затримка виготовлення паспортних документів

 

У звичайному режимі термін оформлення ID-картки та закордонного паспорта (ЗП) складає 20 робочих днів, а в терміновому – 10 та 7 робочих днів відповідно. Наразі затримок із виготовленням біометричних документів немає, тому абсолютна більшість паспортів оформляється вчасно.

Однак іноді оформлення займає більше часу і на паспорт доводиться чекати довше, ніж зазвичай. Чому так відбувається, пояснимо у добірці відповідей на ваші запитання.

- Коли термін оформлення паспорта можуть продовжити?

- У більшості випадків це пов'язано з оформленням біометричного паспорта (ID або ЗП) на підставі паспорта-книжечки, виданого до 2014 року на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, в АР Крим і Севастополі. Ідентифікація особи, яка подала такий паспорт, проводиться за додатковими перевірками у передбаченому законодавством порядку.

- Ідентифікацію проходять тільки особи, які отримали паспорт на тимчасово окупованій території?

- Ні, це не так. Ідентифікація особи – у жодному разі не якась особлива чи “дискримінаційна” процедура. Так називається перевірка, яка підтверджує видачу паспорта громадянина України саме тій особі, яка його подає. Загалом, процедура ідентифікації є обов'язковою для ВСІХ українських громадян, які звертаються для оформлення паспортного документа. Більш того, за діючими міжнародними правилами, документування паспортом неідентифікованої особи є просто неможливим. Водночас, тривалість процедури може бути різною -  залежно від наявної інформації про особу в ЄДДР (Єдиний державний демографічний реєстр) , відомчих картотеках та архівах ДМС.

- У чому особливість ідентифікації за паспортом, виданим на тимчасово окупованій території? 

- На тимчасово окупованій території України підрозділи ДМС не здійснюють  своїх повноважень, а відомчі паперові картотеки та архіви цих підрозділів втрачено. Саме тому Міграційна служба проводить додаткові перевірки за  запитами до інших джерел: державних реєстрів, доступних інформаційних баз даних, у тому числі - інших відомств, установ та організацій.

- Як довго тривають перевірки?

- Для направлення запитів та опрацювання відповідей на них законодавством передбачено термін до 2-х місяців.

Чи можна скоротити цей термін?

- Міграційна служба робить усе можливе, аби завершити необхідні перевірки у найкоротші строки. Значною мірою це залежить від додаткових документів, які надаються заявником і містять, зокрема, його фото. Важливо, що ДМС приймає до розгляду практично всі документи, які можуть підтвердити особу заявника, а також бере до уваги іншу повідомлену ним інформацію.

- Маю оформлену ID-картку, але перевірки тривали майже 2 місяці. Якщо замовлю закордонний паспорт - знову стільки ж чекати?

- Ні. Якщо громадянин України отримав хоча б один біометричний паспорт - це значить, що його персональні дані внесено до ЄДДР, а за такою інформацією особу ідентифікувати доволі просто. Тому додаткові перевірки у цьому випадку не проводяться.

Я лише хочу вклеїти фото у 45 років, а мені кажуть, що потрібні перевірки. Чому так?

- Справді, законодавством це передбачено. Треба розуміти, що вклеювання фото – зовсім не формальна процедура. По суті, це оформлення нового документа. Тому обов’язково перевіряється особа заявника та його належність до громадянства України, так само, як при оформленні першого біометричного документа (ID-картки або ЗП).

- Чи є інші підстави для додаткових перевірок?

- Так, є. Наприклад, якщо особа досягла 18 років і звертається для оформлення паспорта вперше. У цьому випадку Міграційна служба зобов’язана провести процедуру встановлення особи – такий порядок передбачено законодавством, і це займає певний час. Інші випадки також зустрічаються, але працівники ДМС про них попереджають і пояснюють, з яких підстав паспорт може оформлюватися довше, ніж звичайно.

Прес-служба ДМС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь