Як ми ярмаркували

Дата: 24.05.2021 16:25
Кількість переглядів: 904

Фото без опису22 травня 2021 року в м.Чернівці відбувся «Буковинський туристичний ярмарок» метою якого є промоція туристичного потенціалу Чернівецької області та підтримки туристичної галузі краю.

Наша громада презентувала «Простір туризму» в Селятинській сільській територіальній громаді, адже наша громада - це мальовничі гірські села буковинських Карпат.

Фото без опису

Громада має сприятливе географічне і геополітичне розташування, унікальні природні та кліматичні ресурси, історико-культурну спадщину, а отже, великий потенціал для залучення інвестицій з метою розвитку туризму. Громаду представляти Руслана Александрюк (культорганізатор Центру культури і дозвілля Селятинської сільської ради), Марія Поп’юк (завідувач сільського клубу с. Нижній Яловець Центру культури і дозвілля Селятинської сільської ради), Вікторія Дарійчук (жителька с.Галицівка, вишивальниця)

Фото без опису

В громаді є багато унікальних як природніх так і історико-культурних пам’яток. В кожному селі знаходяться дерев’яні церкви (дві з них є архітектурними пам’ятками), будівлі які мають цікаву історико-культурну спадщину (синагоги, залізничний вокзал, сільський суд «Judec?toria comunal? Seletin», єврейське кладовище (кіркут) та ін..), природні пам’ятки: озеро Буковинське око, водопад Гук, сірководневі джерела, полонини, Дідьків міст, Нявча кичера, Чорний діл, кляуза, міні-ГЕС, метеорологічна станція, еколого-просвітницький центр із вольєром для утримання диких тварин та багато інших.

Селятинська громада відома для гостей та туристів «Паміром» колишня радіолокаційна станція, яка знаходиться на г. Томнатик (1565м.). В 2017 році Чернівецькою ОДА започатковано на даній горі фестиваль «Любіть Буковину, бо вона того варта». Також візиткою громади є автентичний місцевий фестиваль «Гуцульський коник», який з кожним роком набирає популярності не тільки в районні та області, а й за її межами.

Тож було популяризовано наш місцевий Фестиваль.

Фото без опису

Також представлено приватні садиби сільського зеленого туризму які розташовані на території громади громади  та джипінг Карпатами

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Виставка виробів з дерева була представлена умільцями нашої громади Олексія Берли (с.Галицівка) +380963356234, Івана Гордея (с.Плоска), Василя Паучака (с. Шепіт), Дмитра Попюка (с.Селятин) +380979442097

Фото без опису 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису 

Дарійчук Вікторія (с.Галицівка) +380684938130 презентувала свої вишивки з бісеру.

Фото без опису

Марія Поп’юк (с.Нижній Яловець) провела майстер-класи з приготування банушу та гри на дримбі.

Фото без опису

На «ура» розійшлася промоційна харчова продукція громади – це «Михайлів хліб» - виробник ФОП Заєць Михайло (с.Селятин) +380977205201

«Сир від Марічки» - виробник Марія (с.Галицівка) +380979460829

«Мед гірський» - виробник Роман (с.Галицівка)+380686289578

«Грибочки наші» виробник ФОП Дутчак Антон (с.Плоска) +380960690027

«Селятинський делікатес» бринзова паста.

Фото без описуФото без опису Фото без опису

Селятинська сільська рада дякує за підготовку до участі в туристичному ярмарку Діані Жмурик (завідуючій бібліотеки с.Селятин Центру культури і дозвілля Селятинської сільської ради), Андрію Бойчаку (заступнику сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради), Сергію Гайдеєву (секретарю сільської ради), Ігорю Лісці (директору КУ «Центр  соціальних послуг» Селятинської сільської ради) та всім хто долучився до представлення громади.

Зробім громаду туристично-привабливішу РАЗОМ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь