«Фейсбук» відповідає на запитання про паспорти

Дата: 05.10.2021 16:18
Кількість переглядів: 861

Фото без описуСоціальні мережі є дієвим інструментом комунікації з громадянами та дозволяють не лише отримати зворотній зв’язок щодо рівня сервісу в підрозділах міграційної служби, які  надають адміністративні послуги, а й почути чимало практичних запитань стосовно порядку оформлення та отримання паспортних документів. Відповіді на них не завжди можна знайти  у офіційних роз’ясненнях та нормативних документах, якими послуговується міграційна служба.

Тож пропонуємо вам добірку найцікавіших запитань, що задають дописувачі на сторінці ДМС України у мережі «Фейсбук». Сподіваємось, це дозволить краще орієнтуватися у паспортних питаннях та спростить процедуру отримання адміністративних послуг.

- Чи зміняться серія та номер паспорта при обміні книжечки на карту? Якщо зміняться, то чи необхідно буде після цього міняти закордонний паспорт?

- Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки та паспорт громадянина України для виїзду за кордон – два незалежних один від одного документа, які мають різні номери. Номер ID-картки складається з 9-ти цифр та не містить позначення серії. Номер паспорта громадянина України для виїзду за кордон у вигляді книжечки складається з серії (2 заголовних літер) та номера з 6 цифр.

При обміні паспорта громадянина України у вигляді книжечки або паспорта громадянина України для виїзду за кордон серія та номери документів змінюються.

Ви можете оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон на підставі наявного паспорта громадянина України, термін дії якого не сплив.

Чому додатково до паспорта скрізь вимагають довідку форми 13? Адже не скрізь є апарати, які зчитують інформацію,  розміщену на ID-картці?

  • ID-картка самодостатній документ, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Для використання у будь-якій життєвій ситуації такий паспорт не потребує ані зчитування даних з БЕН (безконтактного електронного носія), ані подання будь-яких додаткових довідок.

Відомості про зареєстроване місце проживання є додатковою змінною інформацією, яка вноситься до ID-картки на БЕН у порядку, передбаченому законодавством України. У разі зміни місця реєстрації інформацію на БЕН також можна змінити, звернувшись до підрозділу міграційної служби.

Що ж стосується зчитування даних, то кожна особа може зчитати їх самостійно за власним бажанням за допомогою спеціального рідера або ж смартфона, що підтримує технологію NFC.

  • Які документи необхідні під час отримання готового паспорта громадянина України у вигляді ID-картки?

  • При отриманні паспорта нічого з собою мати не потрібно. Під час видачі скануються відбитки пальців заявника, таким чином ідентифікують особу власника паспортного документа.

  • Який штраф за прострочення вклеювання фотографії у паспорт?

  • Паспорт без уклеєної у віці 25 або 45 років фотокартки вважається недійним. Відповідальність за таке порушення передбачена статтею 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення: "Проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання - тягнуть за собою попередження.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, передбачені частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян." Станом на 1 січня 2021 року це складає 17 гривень.

Управління ДМС

у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь