Інформація щодо виконання бюджету Вижницького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області за 9 місяців 2021 року 

Дата: 26.11.2021 09:46
Кількість переглядів: 715

Фото без описуНа обліку у Вижницькому відділенні управління перебувають 4557 страхувальників, із них: 1165 – юридичні особи, 3390 – фізичні особи-підприємці та 2 – члени фермерського господарства.

За 9 місяців 2021 року дохідна частина бюджету Вижницького відділення управління виконана на суму 14,7 тис. грн, із них 6,4 тис. грн  – адміністративні штрафи та штрафи за недотримання законодавства про соціальне страхування, 8,2 тис. грн – сума неприйнятих до зарахування витрат страхувальника, 0,1 тис. грн – інші надходження (повернені судові витрати).

Видаткова частина бюджету за звітний період становить 16954,5 тис. гривень.

Найвищу питому вагу в структурі видатків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам складають видатки на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності в сумі 5890,4 тис. грн, або 34,7 %, та допомоги по вагітності та пологах в сумі 5251,7 тис. грн, або 31,0 відсотка. Розмір видатків на фінансування допомоги на поховання склав 49,2 тис. грн, тобто виплачено 12 допомог.

Фактичні видатки за 9 місяців 2021 року на виплату матеріального забезпечення склали 12927,5 тис. грн, в тому числі на надання допомоги по тимчасовій непрацездатності – 6412,3 тис. грн, на надання допомоги по вагітності та пологах – 6445,5 тис. гривень.

Протягом звітного періоду здійснено реабілітаційне лікування 52 застрахованих осіб на загальну суму 674,1 тис. гривень. Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і спрямована на відновлення здоров’я працюючих.

Одним із головних напрямів роботи відділення є піклування про потерпілих на виробництві, людей, які в результаті професійних захворювань чи травмування на виробництві отримали інвалідність або втратили рідних.

Станом на 01 жовтня 2021 року на обліку у Вижницькому відділенні управління перебувають 167 осіб, які отримують страхові виплати та медико-соціальні послуги. Серед них – 87 осіб з інвалідністю: І групи – 5, ІІ групи – 12, ІІІ групи – 70, 80 осіб, яким встановлено стійку втрату працездатності без встановлення групи інвалідності, та 25 членів сімей потерпілих, які загинули внаслідок нещасних випадків на виробництві.

За 9 місяців 2021 року у відділенні зареєстровано три нещасні випадки, пов’язані з виробництвом, та один нещасний випадок зі смертельним наслідком. Крім цього, проведено розслідування 26 випадків гострого респіраторного захворювання медичних працівників, 21 із яких пов’язані з виробництвом (гостре професійне захворювання), 5 непов’язані з виробництвом. Розслідування усіх випадків проведено за участю страхового експерта з охорони праці відділення.

Протягом звітного періоду здійснено такі страхові виплати:

- допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності – 22 потерпілим на суму 199,4 тис. грн;

-  одноразова допомога потерпілому в разі стійкої втрати професійної працездатності – 1 потерпілому на суму 3,5 тис. грн;

- щомісячна грошова сума в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, – 177 потерпілим на 3869,4 тис. грн;

- щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, – 25 особам на суму 520,0 тис. гривень.

Приділяється увага питанням надання потерпілим необхідних медико-соціальних послуг. У цьому напрямі відділенням проведено таку роботу:

- витрати на лікування потерпілих на виробництві та їх медичну реабілітацію – 3 особам на суму 90,4 тис. грн;

- витрати на санаторно-курортне лікування – 6 особам з інвалідністю на 104,3 тис. грн;

- витрати на технічні та інші засоби реабілітації – 5 особам на 31,2 тис. грн;

- витрати на лікарські засоби та вироби медичного призначення – 2 потерпілим на 30,4 тис. грн;

- витрати на виплати на необхідні види догляду – 3 особам з інвалідністю на 197,3 тис. грн;

- виплати на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування осіб з інвалідністю – 8 особам на 4,0 тис. гривень.

Станом на 01 жовтня 2021 року по Вижницькому відділенню управління 4 потерпілих мають право на первинне забезпечення автомобілями, а 3 потерпілих мають право на заміну автомобіля у зв’язку із закінченням 10-річного терміну експлуатації.

Станом на 01 березня 2021 року проведено перерахунок розміру щомісячних страхових виплат та підвищено їх розмір на 11 відсотків. Загальна сума підвищення становить майже 50 тис. гривень.

Відділенням також здійснюються страхові виплати і надаються медико-соціальні послуги потерпілим, які вимушено залишили свої домівки в зоні проведення АТО/ОСС. У Вижницькому відділенні управління на обліку перебувають 10 таких потерпілих. Із них 8 осіб – тимчасово переміщених із непідконтрольних територій, 2 осіб, які отримували виплати у відділеннях, розміщених на непідконтрольних територіях. Протягом 2021 року їм виплачувалися щомісячні страхові виплати, проводилася робота щодо забезпечення їх медико-соціальними послугами.

 

В. о. начальника  Вижницького відділення

управління виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України

в Чернівецькій області                                                                І.Тимик    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь