Непрацюючі члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи

Дата: 23.12.2021 10:21
Кількість переглядів: 887

З січня 2022 року непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, мають можливість отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а за необхідності  безкоштовне навчання.

  • Допомога розміром до 15 мінімальних зарплат є безвідсотковою та поворотною – її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Фінансова допомога надається лише на оплату витрат на закупівлю обладнання та матеріалів, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Для сприяння організації підприємницької діяльності центри зайнятості надають особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують для них професійне навчання відповідно до законодавства.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, розробляє бізнес-план та подає визначений перелік документів. Питання про надання фінансової допомоги вирішується комісією. Після прийняття рішення про надання фінансової допомоги, безробітний створює юридичну особу чи реєструється як фізична особа-підприємець впродовж 30 календарних днів з дати отримання повідомлення про прийняте комісією рішення.

 

 

Сектор інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь