Максим ЗАРЕМСЬКИЙ: «Відвертий діалог із громадами дозволяє мені ефективно захищати інтереси горян»

Дата: 10.02.2022 15:01
Кількість переглядів: 706

Фото без описуУ понеділок, 7 лютого, народний депутат України Максим Заремський провів робочі зустрічі з головами громад, старостами, місцевими депутатами, керівниками комунальних установ Путильського краю. Він прозвітував перед присутніми про законотворчу діяльність у стінах українського парламенту та господарницьку роботу по 202 виборчому окрузі, який об’єднує маже 180-тисячне населення Буковини.

За минулий рік Максиму Заремському вдалося успішно залучити 30 млн грн із держбюджету на відновлення об’єктів медицини, культури, освіти, спорту. Завдяки наполегливості та стратегічному баченню розвитку територій виборчого округу, депутат домігся успішної реалізації ряду багатомільйонних проектів у рамках президентської програми «Велике будівництво».

Фото без опису

Зауважимо, що з початку року Максим Заремський встиг подати до Верховної ради України три законопроекти, котрі мають на меті врегулювати ряд економічних питань. Зокрема, знизити санкції за порушення застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Окремо йдеться про встановлення прийнятних цін на газ для держпідприємств та державної підтримки підприємців для закупівлі газу та електроенергії за ціною на 50% нижчою від ринкової вартості. Також напрацьовані пропозиції про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу», де йдеться про приналежність мешканців гуртожитків та відомчого житла до категорії побутових споживачів.

Фото без опису

Але попереду ще є чимало роботи на виборчому окрузі. Адже за короткий термін гірські громади Буковини відчули фінансову кризу у власних бюджетах через прогалини у реформі децентралізації. Їм довелося вдатися до непопулярних управлінських кроків - «затягування пасків» та кадрової оптимізації. Чимало працівників бюджетних установ залишилися без роботи та вимушено подалися на заробітки за кордон. Тож сьогодні важливим завданням для народного депутата є домогтися розвитку гуцульського села, не лише шляхом вливання дотацій у місцеві бюджети, а й створення економічної стабільності та підтримки дрібних і середніх підприємців.

Фото без опису

Тож за результатами зустрічей у громадах ми проаналізували та виокремили важливі завдання для повноцінного життя у чотирьох гірських громадах Буковини. Адміністративні центри органів місцевого самоврядування акцентують увагу на важливості продовження, а найголовніше – фінансового підкріплення Державної програми розвитку регіону українських Карпат. Чимало коригувань потребує реформа лісової галузі, зокрема – регулювання цінової політики на дрова та лісоматеріали для населення й комунальних установ. Щоб підтримати гірське село, на державному рівні потрібно визначити чіткий відсоток лісодеревини, що виставлятиметься для участі в аукціонних торгах виключно для місцевих підприємців-деревообробників, які не в змозі конкурувати із монополістами деревообробної галузі. Важливо вчасно звернути увагу та підтримати тваринництво як галузь, котра споконвіку вважалася пріоритетною для багатьох гуцульських родин. Варто гучніше говорити про комунікації як чинник економічного поштовху: йдеться про ремонт та утримання доріг комунального значення за рахунок державного фінансування, що дозволить не лише підтримати інфраструктурний імідж українського села, а й частково зупинити міграційні процеси. Запобігання нищівним наслідкам повеневих ситуацій, шляхом руслорегулювання річок та будівництво берегоукріплень – теж стоїть на порядку денному серед численних завдань депутата. Спроможна громада - це коли наповнена її скарбниця, тому відповідні владні структури повинні зважитися на один із двох кроків: або передбачити дотації на захищені статті видатків й закласти фінансування для ряду програм розвитку, або дозволити громадам стати ґаздами лісових масивів, які займають близько 80% їхніх території. І наостанок – це культурне відродження Гуцульського регіону, що має включати у себе проведення фестивалів, розвиток музейної справи, модернізацію бібліотек й будинків культури, підтримку туристичних ініціатив місцевих мешканців.

Поряд із цими завданнями, підтримки депутата чекають й звичайні громадяни. Активну позицію проявляють молодіжні ради, які створені при громадах Путильського краю, і які вже встигли напрацювати сучасні проекти, що згодом об’єднають за інтересами активну молодь. Незабаром у визначені дні, згідно графіку та відповідно до регламенту роботи депутатів Верховної ради України, Максим Заремський розпочне особистий прийом громадян.

«Всіх чую, всім стараюсь допомогти вирішити наболілі проблеми: звертаюсь, домагаюся, сприяю в будь-яких питаннях, чим можу. Але я маю не всі повноваження, я – не всесильний. Є ще міністерства, ОДА, РДА, місцева влада і ще багато служб, до яких я спрямовую звернення. Ці структури є безпосередньо відповідальними перед людьми, отримують фінансування. Я подаю на розгляд проблемні питання для реагування, домагаюсь правди та відстоюю інтереси простих людей. Зараз виконую свою депутатську роботу з людьми – відкриту, чесну, справедливу! Регулярно звітую, показую, що вдалось втілити, над чим працюю, а на що ще потрібен час і трудомісткий процес. Я вдячний кожному виборцю за підтримку. Я був, є і буду з людьми!», - наголошує народний депутат України Максим Заремський.

 

Пресслужба

народного депутата України

Максима Заремського


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь