Довідка про реєстрацію місця проживання та витяг з ЄДДР – в чому різниця?

Дата: 16.02.2022 09:11
Кількість переглядів: 626

Фото без описуНаші відвідувачі та дозвонювачі часто задають питання стосовно реєстрації місця проживання та документів, що її підтверджують.

Нагадуємо, що з набуттям чинності постанови КМУ від 02.03.2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру»  функцію реєстрації місця проживання делеговано виконавчим органам територіальних громад. Повний перелік органів реєстрації територіальних громад Чернівецької області можна знайти на сайті ДМС України за посиланням:

https://dmsu.gov.ua/services/regauth/result.html .

Міграційна служба співпрацює з зазначеними структурами, однак довідок щодо реєстрації місця проживання громадянам не надає. Натомість під час оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки заявник зобов’язаний надати співробітнику міграційної служби паспорт громадянина України у вигляді книжечки, що містить штамп про реєстрацію місця проживання або окрему довідку про реєстрацію місця проживання, видану відділом ведення реєстру територіальної громади.

За бажання кожен громадянин може отримати в міграційній службі «Довідку про внесення відомостей до Єдиного державного демографічного реєстру», що  містить інформацію про внесені до Реєстру персональні дані особи та видані на її ім’я біометричні документи. Витяг із Реєстру видається безкоштовно власнику біометричного паспорта за його особистою заявою у будь-якому підрозділі міграційної служби, незалежно від зареєстрованого місця проживання. Документ складається у формі витягу з Реєстру та видається протягом трьох робочих днів з дня подання заяви.

Управління ДМС у

Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь