Вдячність за допомогу

Дата: 14.07.2022 15:03
Кількість переглядів: 659

З моменту початку війни росії з Україною, Селятинською сільською радою, здійснюються заходи щодо забезпечення, розміщення, проживання (перебування) на території громади тимчасово внутрішньо переміщених осіб, з територій України де ведуться бойові дії. Селятинська громада надала прихисток 343 особам, зокрема:

  • в комунальному закладі освіти Селятинської сільської ради  Галицівського ЗЗСО І-ІІ ступенів – філії Селятинського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. О. Зайця, в пришкільному інтернаті (пансіонаті) – 58 особам;
  • в Селятинському ЗДО створено гуманітарний центр для ВПО;
  • в Шепітському ЗДО діє кімната для ВПО.

Нині 107 людей залишається в громаді. За попереднім опитування ВПО отримано інформацію про їх бажання залишитися проживати в громаді.

З підготовкою до нового навчального року, сільська рада змушена пересилити даних осіб в інші три корпуси закладу які не задіяні для освітнього процесу. За рахунок місцевого бюджету здійснено косметичні ремонти кімнат, проведено водопостачання, але виникли певні труднощі з укомплектування кімнат загального користування  (санвузлів, кухонь). Дані приміщення можна використовувати для проживання ВПО в довгостроковій перспективі. 

Селятинська сільська територіальна громада за підтримки партнерів продовжує робити все можливе, аби створити належні умови проживання для людей.

У межах проєкту «Оперативне забезпечення потреб громад Чернівецької області щодо прийому внутрішньо переміщених осіб», який впроваджується Агенцією розвитку громад Буковини, було  здійснено закупівлю пральних машинок, мікрохвильових пічок, сушок для білизни,  надано електроплити та чайники, крани нагрівачі. Це дає змогу забезпечувати  базові санітарно-гігієнічні потреби людей, які опинились в надзвичайно складних життєвих обставинах. 

Щиро вдячні за допомогу Агенції розвитку громад Буковини та ініціаторам проєкту. Все буде Україна!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь