В рамках урядової програми «єРобота» у Чернівецькій області з’явиться понад 50 нових робочих місць

Дата: 08.09.2022 09:58
Кількість переглядів: 323

До Чернівецької  обласної служби зайнятості вже надійшло 198 звернень від фізичних та юридичних осіб на отримання мікрогранту на розвиток або започаткування власного бізнесу в рамках урядової програми «єРобота».

За результатами перевірки ділової репутації та оцінювання бізнес-планів грантові кошти на розвиток бізнесу отримають 28 заявників із Чернівецької області. Загальна сума грантових коштів – майже 6,5 млн. грн. Найближчим часом у Чернівецькій області  з’явиться понад 50 нових робочих місць. 

  • Після надання скорингової оцінки «Ощадбанку» (це 98 балів та більше), оцінку проєкту здійснює обласний центр зайнятості, проводить з заявником онлайн-співбесіду, рішення щодо надання коштів чи відхилення пропозицій приймається комісією Державного центру зайнятості. Сьогодні заявники мають можливість допрацювати свої бізнес плани, на доопрацювання вже відправлено 27 бізнес-планів, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Майбутні та діючі підприємці планують свою діяльність у переробній промисловості, роздрібній торгівлі, створенні пекарень, закладів харчування, здійснювати виробництво хлібобулочних виробів та виготовлення дерев’яних еко іграшок, веденні дистанційного бухгалтерського та кадрового обліку, також буде створено дизайн студію на базі архітектурного бюро, надаватимуться послуги з осушення зерна та інших культур, виготовлятимуть дизайнерські панелі для дверей. 

Відтепер за кошти мікрогранту можна закуповувати ліцензоване програмне забезпечення,  тварин, сировину, матеріали та послуги пов’язані з виробництвом продукції, наданням послуг, маркетингу, оренди обладнання.

Нагадаємо, що впродовж 15 робочих днів з моменту позитивного результату заявнику необхідно зареєструвати фізичну особу-підприємця або юридичну особу (в разі необхідності), укласти договір про надання мікрогранту за формою, встановленою Мінекономіки, відкрити рахунок в уповноваженому банку.

Подати заявку та бізнес-план можна на порталі Дія https://is.gd/KT7RoW

Схема отримання мікрогранту та посилання на законодавство  на сайті Державного центру зайнятості  https://bit.ly/3A2Ctpd

Консультування щодо отримання мікрогрантів відбувається щоденно з 9.00 до 17.00 з понеділка по п’ятницю на каналі Telegram-каналі онлайн-підтримки Чернівецького обласного центру зайнятості https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy або за номером телефону 0372523250.

 

Сектор інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь