Правила пожежної безпеки в культових спорудах

Дата: 02.01.2023 10:55
Кількість переглядів: 308

   За статистикою основними причинами пожеж є недбале ставлення до елементарних правил пожежної безпеки та необережне поводження з вогнем. Залишається актуальним питанням дотримання правил пожежної безпеки в культових спорудах особливо під час проведення богослужінь. Небезпекою цих будівель з точки зору пожежної безпеки є те, що для будівництва та оздоблення використовується велика кількість горючих матеріалів, також наявні джерела відкритого вогню (свічки, лампадки).          

   

 

Шановні настоятелі церков та храмів!

   Стежте за підтриманням у належному протипожежному стані приміщень та будівель церков, забезпечуйте виконання елементарних заходів попередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій під час проведення служб. Звертаємо Вашу увагу на забезпеченість первинними засобами пожежогасіння приміщень та території церков, проведення додаткових інструктажів з питань пожежної безпеки з обслуговуючим персоналом. Особливу увагу слід приділити стану електрогосподарства (наявності замірів опору ізоляції силової та освітлювальної електромережі, привести в належний стан електророзетки, електровимикачі, перевірити чи не пошкоджена ізоляція електропроводки та інших електроспоживачів, які використовуються), системам опалення, а також місцям встановлення свічок. Також, наголошуєм на необхідності утримання евакуаційних шляхів вільними, не захаращеними сторонніми предметами, евакуаційні виходи під час служб повинні бути відчиненими. Не залишайте без нагляду у приміщеннях запалені свічки, лампади. Не допускайте перевантаження електромережі ввімкненням надмірної кількості споживачів електричного струму, не використовуйте тимчасові дільниці електромережі, прослідкуйте, щоб електропроводка не монтувалась по горючих елементах приміщень. Підтримуйте у відповідності до вимог пожежної безпеки прилади опалення. 

 

Шановні прихожани!

    Будьте особливо пильними та обережними при використанні свічок – тримаючи свічку в руках, слідкуйте за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Не встановлюйте в безпосередній близькості до займистих матеріалів свічки, лампадки. При виникненні пожежі або іншої надзвичайної події не панікуйте, а організовано покиньте приміщення через евакуаційні виходи!

    Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе запобігти виникненню біди!

 

Вижницький РВ  ГУ ДСНС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь