У 2023 році на Буковині роботодавці отримали понад 900 тис. грн компенсації за працевлаштування переселенців

Дата: 18.04.2023 08:22
Кількість переглядів: 410

З початку 2023 року 35 роботодавців Чернівецької області скористалися можливістю отримати компенсацію за працевлаштування 91 внутрішньо переміщеної особи. Загалом компенсація складає понад 900 тис.грн.

За урядовою програмою роботодавець має право на відшкодування від держави за кожного працевлаштованого переселенця по 6700 гривень впродовж двох місяців.

  • У 2022 році служба зайнятості активно реалізовувала цю програму.  113 підприємців регіону отримали кошти за працевлаштованих переселенців. З початку війни вони працевлаштували 294 ВПО. За кожного працівника отримали компенсацію, загалом це понад 3,3 млн.грн - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Роботодавці, які працевлаштували внутрішньо переміщених осіб, можуть самостійно подати до центру зайнятості необхідний пакет документів або через «Портал «Дія» заяву для отримання компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб https://bit.ly/3yaKCsq або.

Компенсація витрат роботодавцю здійснюється за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, за таких умов:

  1. роботодавець перебуває на обліку як платник ЄСВ;

  2. розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати;

  3. подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021 року або річної звітності за 2021 рік.

Інструкція щодо алгоритму надання працедавцям компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування ВПО – за посиланням https://bit.ly/3KKbgef

Якщо виникають питання вам допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy та нададуть фахову відповідь за телефоном 0372523960.

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь