На Буковині ваучери отримали 445 осіб, з них – 28 ВПО

Дата: 25.10.2023 09:55
Кількість переглядів: 176

Чернівецька обласна служба зайнятості у січні-вересні 2023 року видала 445 ваучерів для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці окремим  категоріям громадян.

Зокрема, ваучери отримали:

  • 174 осіб – на перепідготовку та підвищення кваліфікації за робітничими професіями («Кухар», «Плодоовочівник», «Кондитер», «Електрогазозварник», «Тракторист-машиніст с/г (лісогосподарського) виробництва», «Швачка», «Столяр будівельний», «Кравець»);

  • 203 осіб – на підвищення кваліфікації за спеціальностями («Харчові технології»; «Готельно-ресторанна справа», «Медсестринство», «Маркетинг» та «Технології медичної діагностики та лікування», «Медицина», «Фармація, промислова фармація»);

  • 37 осіб – на підготовку за іншою спеціальністю («Залізничний транспорт», «Психологія», «Геодезія та землеустрій», «Середня освіта», «Харчові технології», «Фізична культура і спорт», «Маркетинг», «Підприємництво та торгівля», «Соціальна робота», «Цивільна безпека», «Енергетичне машинобудування»);

  • 27 осіб – на спеціалізацію за спеціальністю «Медицина»;

  • 4 осіб – на підготовку на наступному рівні освіти за спеціальностями «Будівництво та цивільна інженерія», «Медсестринство», «Дошкільна освіта».

Ваучери отримали 417 осіб,  які старші 45 років зі страховим стажем понад 15 років, 28 осіб з числа ВПО, з них 7 осіб 45+ та 1 особа з інвалідністю, 3 учасники бойових дій і одна особа, яка звільнена з військової служби у зв’язку з скороченням чисельності штату.

Навчання за ваучерами вже розпочала 371 особа, 169 осіб підвищували свою кваліфікацію, 150 осіб опановують нову для них робітничу професію в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Чернівецької області, 24 особи проходять спеціалізацію в Буковинському державному медичному університеті та 28 осіб навчаються за іншою спеціальністю.

Нагадаємо, ваучер дає людині право пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця. Його вартість не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (зараз – це майже 27 тис. грн).

Ваучер видається одноразово. Його оплата здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. На підставі ваучера здійснюються перепідготовка за робітничою професією; підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовка на наступному рівні освіти; спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Право на одноразове отримання ваучера, мають окремі категорії громадян. Подати документи на отримання ваучера можна на сайті Державного центру зайнятості або у найближчому центрі зайнятості.

Якщо виникають питання вам допоможуть у Telegram-каналі  онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy з питань видачі ваучерів можна телефонувати за номером 0372950211.

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь