ВПРОВАДЖЕННЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ПРОЕКТУ ЩОДО НАДАННЯ ДОДАТКОВОЇ ПІДТРИМКИ НАСЕЛЕННЮ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПІЧНОГО ПОБУТОВОГО ПАЛИВА

Дата: 27.11.2023 08:49
Кількість переглядів: 37

Постановою Кабінету Міністрів України №1173 від 07.11.2023 затверджено  Порядок реалізації протягом опалювального сезону 2023-2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива, з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Нормативним актом передбачено надання в опалювальному сезоні 2023-2024 років одержувачам пільг і житлових субсидій, які набули право на отримання виплати на придбання твердого пічного побутового палива або отримали відповідну виплату у 2023 році, додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива за рахунок міжнародних партнерів.

Розмір додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива буде розраховано індивідуально для кожного домогосподарства як різниця між розміром, визначеним згідно цієї постанови, та розміром виплати до запровадження експериментального проекту.

Тим, кому в 2023 році  вже призначено пільгу або житлову субсидію на придбання твердого пічного побутового палива, додатково подавати заяву не потрібно – розмір доплати перерахують за наявною інформацією.

Додаткова підтримка здійснюється за кошти партнерів у разі надання одержувачем пільг/житлових субсидій від свого імені та імені членів сім’ї такого пільговика, на яких поширюються пільги, осіб із складу домогосподарства одержувача житлових субсидій та членів сім’ї осіб із складу домогосподарства одержувачів житлових субсидій, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії згоди на збір, передачу та обробку своїх персональних даних з метою здійснення виплати додаткової підтримки та проведення її моніторингу партнерами. Така згода може бути надана шляхом безпосереднього звернення до органу Пенсійного фонду України до 1 грудня поточного року.

У разі відсутності згоди на збір, передачу та обробку своїх персональних даних з метою здійснення виплати та її моніторингу партнерами у відповідному виплатному періоді (році) виплата додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива в опалювальному сезоні 2023-2024 років таким одержувачам пільг/житлових субсидій здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

У разі надходження до органу Пенсійного фонду України у період між 1 грудня 2023 року та 15 березня 2024 року заяви про призначення та надання житлової субсидії / пільги, які надійшли від осіб, які потребують державної підтримки на придбання твердого палива, орган Пенсійного фонду України опрацьовує такі заяви та на підставі прийнятих рішень щодо призначення житлової субсидії чи пільги здійснює відповідні виплати у загальному порядку і передає партнерам інформацію про таких осіб, необхідну для проведення виплати додаткової підтримки таким одержувачам пільг/житлових субсидій для відшкодування витрат на придбання твердого пічного побутового палива.

Вказана виплата одержувачам пільг/житлових субсидій може бути здійснена не більше одного разу протягом строку дії експериментального проєкту.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь