Держпраці інформує - про безпечну експлуатацію пересувних та стаціонарних електрогенераторів

Дата: 11.01.2024 11:52
Кількість переглядів: 112

Масовані ракетні обстріли російських окупантів підкреслюють важливість належної підготовки до непередбачуваних обставин, зокрема, якщо йдеться про збереження життя та здоров’я працівників та підтримки життєво важливих інфраструктурних систем громад.

Організація безпечної експлуатації пересувних та стаціонарних електрогенераторів у таких ситуаціях є пріоритетом.

Держпраці рекомендує впровадження кількох ключових кроків, які допоможуть забезпечити безпечну експлуатацію електрогенераторів.

Безпечне розміщення: розміщуйте електрогенератор у безпечному, добре провітрюваному місці. Під час роботи обладнання підвищеної небезпеки переконайтеся, що воно знаходиться на безпечній відстані від будівель, матеріалів та інших легкозаймистих об’єктів.

Підключення: дотримуйтеся інструкцій виробника при підключенні генератора до системи електропостачання. Неправильне підключення може стати причиною аварії, або пожежі.

Використання відповідно до призначення: генератори створені, як агрегати для альтернативного електроживлення, тому важливо використовувати їх відповідно до призначення.

Регулярні технічні огляди: здійснюйте систематичні огляди та обслуговування устаткування для забезпечення його готовності до роботи у будь-який час, навіть під час надзвичайних обставин.

Навчання персоналу: забезпечте належну підготовку персоналу щодо безпеки використання електрогенераторів та дій у надзвичайних обставинах; проведіть навчання з безпеки праці, відповідні інструктажі.

Створення резервних запасів: забезпечте достатній запас палива та необхідних матеріалів для тривалої роботи електроустаткування в умовах відсутності зовнішніх джерел.

Більше інформації про безпечну експлуатацію електрогенераторів: https://www.pratsia.in.ua/safe_work.php

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь