Новини

22 Квітня, 2021 р., 11:08
Вижницьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області з урахуванням основних завдань і функцій Фонду соціального страхування України та його робочих органів просить суб’єктів господарювання, профспілкові об'єднання долучитися до проведення заходів в рамках Всесвітнього дня охорони праці та Дня охорони праці в Україні.
21 Квітня, 2021 р., 12:58
Для забезпечення безперебійного електропостачання АТ «Чернівціобленерго» виконує роботи по капітальному та поточному ремонту електрообладнання. Виконання цих робіт неможливе без знеструмлення електрообладнання та мереж.
20 Квітня, 2021 р., 08:29
Про факти зловживань та корупційних проявів з боку працівників системи ДСНС Ви можете повідомляти по «телефону довіри»  Сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області  (0372) 55-04-80, надіслати смс повідомлення чи зателефонувати начальнику Сектору з питань запобігання та виявлення корупції Управління 095–562–05–53, 099-201-71-01 або надіслати листа на електронну адресу: bezpeka@cv.dsns.gov.ua
16 Квітня, 2021 р., 09:44
Формування виплатних відомостей та виплата пенсії здійснюється на основі даних персональної облікової картки в системі персоніфікованого обліку й Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, а також на підставі документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України. Внаслідок неподання пенсіонерами чи страхувальниками інформації про зміну персональних даних (прізвища, місця проживання, фактів працевлаштування чи звільнення з роботи) відбувається некоректне нарахування пенсійних чи соціальних виплат. Про зміну даних необхідно повідомляти Пенсійному фонду в 10-денний термін з моменту їх виникнення, інакше не уникнути клопотів, пов’язаних з поверненням надміру нарахованих коштів. Переплату, яка виникла з вини пенсіонера в результаті ненадання чи надання ним недостовірних відомостей, або внаслідок подання роботодавцем неправильних даних про працівника, на основі яких була призначена пенсія, неодмінно доведеться повертати або добровільно, або шляхом стягнення відповідних сум Пенсійним фондом, або ж у судовому порядку.
16 Квітня, 2021 р., 09:43
Частиною четвертою статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено щорічний перерахунок пенсії з 1 квітня особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули необхідний страховий стаж.
16 Квітня, 2021 р., 09:42
Умови виходу жінок на пенсію, зокрема пенсійний вік, визначено в статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
16 Квітня, 2021 р., 09:41
З 01.04.2021, у зв’язку із набранням чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги», змінено порядок виплати допомоги на поховання пенсіонера та недоотриманої пенсії у зв’язку з його смертю. До внесення змін, їх виплата здійснювалась через установи ПАТ «Укрпошта» разовими дорученнями. Відтепер, у вказаних випадках, кошти виплачуватимуться органами Пенсійного фонду шляхом їх зарахування на поточний рахунок одержувача (особи, яка має право на отримання виплат у зв’язку із смертю пенсіонера) в  банку, який є уповноваженим на проведення розрахунково-касових операцій з коштами Пенсійного фонду України. Отож, для оформлення таких виплат, при зверненні до сервісного центру крім основних документів  необхідно надати реквізити рахунку, відкритого в одному з  уповноважених банків за вибором одержувача, на який скеровуватимуться кошти. З їх переліком можна ознайомитись за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/1906048-perelik-bankiv-upovnovazhenyh-na-vyplatu-pensij/ 
16 Квітня, 2021 р., 09:41
23 вересня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №866 «Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій», якою врегульовано питання  щодо підстав для  звільнення від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.
16 Квітня, 2021 р., 09:40
З 01.04.2021, у зв’язку із набранням чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги», змінено порядок виплати допомоги на поховання пенсіонера та недоотриманої пенсії у зв’язку з його смертю. До внесення змін, їх виплата здійснювалась через установи ПАТ «Укрпошта» разовими дорученнями. Відтепер, у вказаних випадках, кошти виплачуватимуться органами Пенсійного фонду шляхом їх зарахування на поточний рахунок одержувача (особи, яка має право на отримання виплат у зв’язку із смертю пенсіонера) в  банку, який є уповноваженим на проведення розрахунково-касових операцій з коштами Пенсійного фонду України. Отож, для оформлення таких виплат, при зверненні до сервісного центру крім основних документів  надаються реквізити рахунку, відкритого в одному з  уповноважених банків за вибором одержувача, на який скеровуватимуться кошти. З їх переліком можна ознайомитись за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/1906048-perelik-bankiv-upovnovazhenyh-na-vyplatu-pensij/ 
16 Квітня, 2021 р., 09:39
Кабінетом Міністрів України 29 березня 2021 року прийнято постанову № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь