Новини

25 Червня, 2021 р., 15:36
Після проголошення незалежності 24 серпня 1991 р. Україна стала повноцінним суб’єктом міжнародних відносин. Цей факт зумовив ряд наукових та практичних розробок у сфері міжнародних відносин. Адже, для здійснення ефективної зовнішньої політики держави необхідні і стабільний зовнішньополітичний курс, і нормативно-правова база даних відносин, і наукове обґрунтування, дослідницькі роботи і практичні розробки з даних питань. Саме тому значна кількість українських та зарубіжних науковців значну увагу приділяють геополітичному положенню України, історико-політичному аналізу її зовнішньої політики, розробці нових альтернативних стратегій її відносин з іншими державами. Власне і політичні діячі не стоять осторонь даної проблеми, тому що для керівництва держави дане питання є вкрай актуальним. Переваги вступу в НАТО для країни та її громадян: 1)          одержання для України міцних гарантій її національної безпеки, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності; 2)          відхід із сфери геополітичного домінування Росії і досягнення з нею рівноправних міждержавних відносин; 3)          створення вагомих передумов інтеграції в Європу, у західні політичні й економічні структури; 4)          зміцнення міжнародної безпеки і стабільності в регіоні Центрально-Східної Європи; 5)          зміцнення внутрішніх основ національної безпеки України. Використання досвіду і підтримки країн членів НАТО у підвищенні ефективності оборонного сектору України; 6)          створення вагомих передумов для ліквідації російської військової присутності на території України; 7)          покращення міжнародного іміджу України; 8)          посилення консолідації української нації; 9)          зміцнення інститутів громадянського суспільства; 10)     посилення прозорості влади; 11)     реальне забезпечення прав і свобод громадян, верховенства права; 12)     зменшення впливу російського бізнесу на вітчизняну економіку і внутрішню політику в Україні; 13)     стимулювання економічних реформ; 14)     партнерство з НАТО зможе покращити просування української зброї на світовий ринок.  Також, Україна стала учасником Партнерства розширених можливостей НАТО. Він надає додаткові можливості щодо спільних навчань з військами альянсу.
24 Червня, 2021 р., 10:49
Державна служба України з питань праці інформує: оскільки останні дні  температурні показники повітря сягають понад + 30 ºС, роботодавцям рекомендується організувати оптимальний режим праці та відпочинку, аби не допустити перегріву працівників, а також відкоригувати їхній робочий час  у спекотні дні.
23 Червня, 2021 р., 15:17
04.06.2021 набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2021 № 1066 "Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки" яким запроваджується електронна форма листка непрацездатності. цим наказом запроваджено перехідну модель роботи з медичними висновками про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я та листками непрацездатності. Перехідний період буде тривати до 31 серпня 2021 року.
23 Червня, 2021 р., 13:17
Серед зареєстрованих в Чернівецькій обласній службі зайнятості понад 700 вакансій, станом на 23 червня 2021 року, є 104 пропозиції роботи із заробітною платою понад 10 тисяч гривень.  На 63 вакансії роботодавці пропонують оплату  від 9 до 10 тис. грн, 88 вакансій із оплатою від 8 до 9 тис. грн, 80 – із оплатою від 7 до 8 тис. грн, решта від мінімальної до 7 тис. грн.
22 Червня, 2021 р., 13:15
Державна служба України з питань праці роз’яснює  щодо особливості праці осіб з інвалідністю.
16 Червня, 2021 р., 11:51
Управління Держпраці у Чернівецькій області повідомляє: у травні 2021 року на підприємствах, в установах та організаціях Буковині мали місце 62 випадки професійних захворювань (гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2) та 4 випадки виробничого травматизму.
14 Червня, 2021 р., 11:49
Управління Держпраці у Чернівецькій області інформує щодо необхідності подання письмового повідомлення  про виконання робіт підвищеної небезпеки суб’єктами господарювання.
11 Червня, 2021 р., 08:51
З початку року за сприяння обласної служби зайнятості забезпечено роботою 2471  особу, це на 2,2% менше, ніж у минулому році. 
11 Червня, 2021 р., 08:49
В Україні розпочинається перехід закладів охорони здоров’я на створення електронних медичних висновків замість видачі паперових листків непрацездатності. Для застрахованих осіб програмні засоби автоматично формуватимуть на їх підставі е-лікарняний – такий електронний листок непрацездатності не потребує дублювання на бланку та наділений повним переліком функцій паперової версії.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь