Новини

27 Листопада, 2023 р., 08:57
У Чернівецькій обласній службі зайнятості, станом на 27 листопада 2023 року, зареєстровано понад 700 вакансій. З них понад 150 пропозицій роботи для фахівців економічної сфери.
27 Листопада, 2023 р., 08:55
Простий та ефективний онлайн-сервіс із перевірки недійсних документів, який працює на сайті ДМС уже понад 6 років, користується чималою популярністю серед громадян. Зокрема, він уже став поширеним серед працівників банківських, страхових, нотаріальних та адвокатських установ, які можуть таким чином убезпечуватися від шахраїв, що використовують підроблені документи для облудних схем.
27 Листопада, 2023 р., 08:53
Через повномасштабну російську агресію тисячі українців - переважно літні люди, жінки та діти - були змушені шукати прихисток за кордоном. До численної української діаспори в Італійській Республіці - понад 230 тисяч осіб, які ще до війни мали там посвідку на проживання, після 24 лютого 2022 року додалося ще близько 180 тисяч українців.
27 Листопада, 2023 р., 08:49
Постановою Кабінету Міністрів України №1173 від 07.11.2023 затверджено  Порядок реалізації протягом опалювального сезону 2023-2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива, з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.
21 Листопада, 2023 р., 09:53
Вижницький районний відділ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області повідомляє, що набрала чинності Постанова затверджена Кабінетом Міністрів України від 3 листопада 2023 р.№ 1143 «Про внесення змін до Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки» (далі – Постанова), яку розроблено з метою приведення нормативно-правових актів у сфері пожежної безпеки у відповідність до вимог Законів України «Про адміністративні послуги», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», та розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг» і постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів». Також ввійшов в дію Законом України від 2 травня 2023 року № 3063-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки».
20 Листопада, 2023 р., 15:25
   Станом на 20 листопада на території району виникло 111 пожеж, внаслідок яких загинули три людини. З настанням холодів різко збільшується кількість пожеж через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Отож, рятувальники вкотре закликають жителів району дотримуватись правил пожежної безпеки.
13 Листопада, 2023 р., 10:08
Дуже часто винуватцями пожеж є діти. На жаль, реалії сьогодення такі, що більшість батьків, аби задовольнити потреби сім`ї, змушені багато працювати і не приділяють достатньо уваги своїм дітям. В основі дитячих пустощів із вогнем лежить безмежна допитливість, бажання пізнати навколишній світ, наслідування дорослим, які щоденно користуються вогнем, відсутність страху перед можливою загибеллю. Додайте сюди відсутність нагляду з боку дорослих та невмілі дії в екстремальних ситуаціях – і є усі чинник для трагедії.  Шановні батьки!  Пояснюйте дітям небезпеку і наслідки гри з вогнем. Проводьте з дітьми цікаві і безпечні ігри. Зробіть все, щоб небезпечні ігри дітей з вогнем стали неможливими. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Пам'ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих!  Запам’ятайте, що вогонь – це смертельна небезпека, яка загрожує здоров’ю, життю людини. Щоб уникнути біди, слід пам`ятати, що дітям категорично заборонено:   – бавитися із сірниками, палити папір та інші предмети у приміщеннях;    – переносити відкритий вогонь з одного місця на інше;    – запалювати легкозаймисті предмети чи рідини.    Електробезпека  Не залишайте дітей з увімкненими електроприладами (праска, телевізор, настільна лампа, електрообігрівач, магнітофон, комп’ютер тощо). Не дозволяти дітям вмикати та вимикати електроприлади. На розетки необхідно поставити заглушки. Не вмикати в одну розетку більше, ніж два електроприлади. Не прикрашати новорічну ялинку одночасно електрогірляндами і «дощиком» з фольги: це може призвести до короткого замикання і пожежі/

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь